Voogdij

Voogdij regel je in een testament

Als ouder denk je er liever niet aan wat er gebeurt als jij en je partner overlijden. Jouw notaris kan je helpen met het veilig stellen van de zorg voor je kind(eren). In een testament met voogdijbepaling regel je wie je kind(eren) verzorgt en opvoedt als je er niet meer bent.

Testament met voogdijbepaling van Jouw Notaris

Voogdij is een onderwerp waar je niet dagelijks bij stilstaat. Maar als je kinderen er ineens alleen voor staan, is het een geruststellende gedachte dat ze bij iemand terecht kunnen. Bij iemand die jij vertrouwt met de zorg voor je kind(eren) en hun deel van de erfenis. In je testament leg je vast wie jij wilt dat de voogdij over je kind(eren) krijgt als jij en je partner allebei zijn overlijden. Pas bij het uitvoeren van je testament geeft de voogd aan of hij of zij de zorg voor je kind(eren) op zich kan en wil nemen. Misschien is de gewenste voogd niet in staat voor je kind(eren) te zorgen, bijvoorbeeld door ziekte. Daarom is het verstandig om ook een ‘reserve-voogd’ in je testament op te nemen.

Jouw leven. Jouw kinderen. Jouw notaris.

Bij jouw notaris staat jouw persoonlijke verhaal centraal. Jouw notaris luistert, stelt vragen, maakt duidelijk en geeft een eerlijk advies over de beste invulling van jouw testament met voogdijbepaling. Als het testament met de voogdijbepaling akkoord is, onderteken je de akte samen met de notaris op ons kantoor.

Wil jij ook een afspraak maken met jouw notaris voor het benoemen van een voogd? Of liever meteen een offerte aanvragen? Notariskantoor Broekmans is bereikbaar op 040 – 213 63 60.

Heb je hulp nodig met je

voogdij?

Jouw leven. Jouw geluk. Jouw Notaris.