Vragen? 040 213 63 60 of info@jouwnotaris.nl

Een vereniging of stichting starten

Vrijwel dagelijks worden er verenigingen en stichtingen opgericht. Op het gebied van cultuur, sport, gezondheid en goede doelen. Met een vereniging of stichting proberen mensen een gezamenlijk doel te bereiken. Maar moet je voor de oprichting van een vereniging of stichting altijd naar de notaris?

Een vereniging oprichten bij jouw notaris

Voor het oprichten van een vereniging hoef je niet naar de notaris. Een mondelinge afspraak tussen twee personen is al genoeg. De manier van oprichten heeft wel gevolgen voor de aansprakelijkheid. Voor volledige rechtsbevoegdheid moet je je vereniging wel oprichten bij de notaris. Ook denken we dan mee over het opstellen van de statuten.

Een stichting oprichten bij jouw notaris

Een stichting kan alleen worden opgericht door het opstellen van een notariële akte. Het bestuur van de stichting moet hiervoor naar een notaris toe. Daar worden onder andere de naam, de vestigingsplaats en het doel van de stichting vastgelegd. Jouw notaris stelt de statuten voor jouw stichting op en zorgt ervoor dat de bestuursleden van de stichting zijn ingeschreven in het handelsregister.

Ook voor het wijzigingen van de statuten van een bestaande vereniging of stichting kun je bij jouw notaris terecht.

Wil jij ook een afspraak maken met jouw notaris voor het oprichten van een vereniging of stichting? Of liever meteen een offerte aanvragen? Notariskantoor Broekmans is bereikbaar op 040 – 213 63 60 of via ons contactformulier.

Wij richten onze stichting op bij jouw notaris

  • De notaris zorgt ervoor dat wij – voorzitter, secretaris en penningmeester – niet hoofdelijk aansprakelijk zijn, mocht onze stichting ooit schulden krijgen
  • Jouw notaris legt in gewone taal uit wat er allemaal in onze statuten wordt vastgelegd en waarom dat belangrijk is

DEEL DIT 
Bezoekadres
Mahatma Gandhilaan 4
5653 ML Eindhoven

Postadres
Postbus 763
5600 AT Eindhoven

T 040 213 63 60
E info@jouwnotaris.nl
KvK: 17180474

Mr. Pim Broekmans