Erfdienstbaarheden

Erfdienstbaarheden goed geregeld

Heb je een prachtig huis op het oog? En ben je benieuwd wat er is geregeld met de buurman over de aanbouw die net iets over de perceelgrens is gebouwd? Als potentiële koper van een woning is het verstandig om vooraf informatie in te winnen. Jouw notaris bekijkt samen met jou welke erfdienstbaarheden er aan jouw droomhuis zijn verbonden.

Erfdienstbaarheden van jouw notaris

Misschien loop je al jarenlang over het pad van de buren om bij je huis te komen. Wat nu als zij verhuizen en de nieuwe buren komen je vertellen dat je geen gebruik meer mag maken van het pad? Het recht van overpad is misschien wel de bekendste erfdienstbaarheid. Het betekent dat je recht hebt om gebruik te maken van (een deel van) de grond van iemand anders. Voor het vastleggen of het opzeggen van een erfdienstbaarheid is een notariële akte nodig. Jouw notaris denkt met je mee over het vastleggen van erfdienstbaarheden in een solide notariële stuk.

Jouw leven. Jouw perceel. Jouw notaris.

Bij jouw notaris staat jouw persoonlijke verhaal centraal. Jouw notaris luistert en stelt vragen. Als niet meteen duidelijk is of er sprake is van een erfdienstbaarheid, kan jouw notaris een erfdienstbaarheidonderzoek laten uitvoeren door het Kadaster. Zo weet jij exact waar je aan toe bent.

Wil jij ook een afspraak maken met jouw notaris voor het vastleggen van een erfdienstbaarheid? Of liever meteen een offerte aanvragen? Notariskantoor Broekmans is bereikbaar op 040 – 213 63 60.

Heb je hulp nodig met

Erfdienstbaarheden?

Jouw leven. Jouw geluk. Jouw Notaris.