Schenken

Schenken: geven is mooier dan krijgen

Je kunt nu al iets bijzonders maken van je nalatenschap. Bijvoorbeeld door een deel van je vermogen of een waardevol familiestuk te schenken. Jouw notaris begrijpt dat je hiermee een mooi gebaar wilt maken naar iemand die je dierbaar is. En dat je hiermee ook een belastingvoordeel kunt behalen.

Schenking, donatie of gift. Jouw notaris helpt

Je kunt allerlei redenen hebben om een schenking, gift of donatie te doen. Misschien wil je graag belasting besparen, of ben je iemand erg dankbaar. Misschien draag je een goed doel een warm hart toe of wil je een waardevol familiestuk echt binnen je familie houden. Natuurlijk wil je je schenking belastingtechnisch zo gunstig mogelijk regelen.

Jouw notaris bekijkt graag samen met jou de mogelijkheden.

Jouw leven. Jouw schenking. Jouw notaris.

Er zijn verschillenden manieren om te schenken. De meest voor de hand liggende manier is het overmaken van geld. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een ‘schenking op papier’ doen. Op deze manier profiteer je van de schenkingsvrijstelling en na je overlijden hoeft er minder erfbelasting betaald te worden. Ook bezittingen kun je schenken. Denk aan effecten, antiek, kunst, aandelen van je eigen bedrijf of zelfs een huis. Jouw notaris luistert, stelt vragen en geeft een eerlijk advies over de beste manier van schenken voor jouw situatie.

Download hier de brochure Erfenis.

Wil jij ook een afspraak maken met jouw notaris voor het opstellen van een akte van schenking? Of liever meteen een offerte aanvragen? Notariskantoor Broekmans is bereikbaar op 040 – 213 63 60.

Heb je hulp nodig met je

schenking?

Jouw leven. Jouw geluk. Jouw Notaris.