Nalatenschap

Een nalatenschap goed geregeld

Een familielid of goede bekende is overleden. Er moet van alles geregeld worden, al staat je hoofd daar helemaal niet naar. De afwikkeling van een nalatenschap is de verantwoordelijkheid van de erfgenamen. Het is niet alleen een ingewikkelde, maar ook een tijdrovende klus. Jouw notaris helpt je om de afwikkeling van een nalatenschap in goede banen te leiden.

Afwikkelen nalatenschap door Jouw Notaris

Allereerst is het belangrijk om te weten of er een testament is. Wij kunnen dit voor je controleren in het Centraal Testamentenregister. Is er geen testament? Dan bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn.

Misschien heeft de overledene een executeur aangewezen, die de uitvaart moet regelen en de afwikkeling van de erfenis moet verzorgen. Pas als alle schulden zijn betaald, kan de erfenis verdeeld worden. Als erfgenaam ben je verantwoordelijk voor zowel de bezittingen als de schulden van de overledene. Jouw notaris kan je helpen met de beslissing of je de erfenis aanvaardt, of je deze onder voorbehoud aanvaardt, of dat je deze verwerpt.

Download hier de brochure Nalatenschap.
Download hier de brochure Erfenis.

Wil jij ook een afspraak maken met jouw notaris voor het afwikkelen van een nalatenschap? Of wil je een verklaring van erfrecht op laten stellen? Of liever meteen een offerte aanvragen? Notariskantoor Broekmans is bereikbaar op 040 – 213 63 60.

Heb je hulp nodig met je

nalatenschap?

Jouw leven. Jouw geluk. Jouw Notaris.