Appartementsrecht

Maak je woonwens waar met een splitsingsakte

Het is steeds meer van deze tijd. Kinderen die samen met hun ouders in één huis gaan wonen. Zodat opa en oma makkelijker op de kleinkinderen kunnen passen. Of om mantelzorg beter mogelijk te maken. Of gewoon… omdat je als familie zoveel mogelijk tijd samen wilt zijn. Samen een groot huis kopen en splitsen in twee aparte wooneenheden regel je met een splitsingsakte.

Splitsingsakte van jouw notaris

Bij het samen aankopen en splitsen van een groot huis, komt vaak meer kijken dan bij een ‘gewone’ overdracht van een huis of perceel. Vaak is de woning of het perceel niet helemaal perfect te splitsen en moeten er gebruiksafspraken worden gemaakt. Bijvoorbeeld over een voetpad of gezamenlijke toegang. Deze afspraken legt jouw notaris vast in een notariële akte. Ook als je eigenaar bent van een pand waar je meerdere appartementen of bedrijfsruimtes van wilt maken, kun je kiezen voor ‘splitsen’. De afzonderlijke eenheden noemen we dan appartementsrecht.

Jouw leven. Jouw woonwensen. Jouw notaris.

Bij jouw notaris staat jouw persoonlijke verhaal centraal. De notaris luistert, stelt vragen, maakt duidelijk en bespreekt uitgebreid de mogelijkheden van een splitsingsakte of het splitsen van je onroerend goed in appartementsrechten met jou. Jouw wensen zijn uitgangspunt. En wil je meer weten over het aanvragen van een splitsingsvergunning? Wij helpen je graag verder.

Wil jij ook een afspraak maken met jouw notarisvoor het opstellen van een splitsingsakte? Of liever meteen een offerte aanvragen? Notariskantoor Broekmans is bereikbaar op 040 – 213 63 60.

Heb je hulp nodig met Appartementsrecht?

Jouw leven. Jouw geluk. Jouw Notaris.